Яценюк анонсував шкільну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк анонсував шкільну реформу

Казна та Політика
2273
Новий закон про освіту має передбачати більшу автономію для шкіл.
Про це заявив глава Кабміну Арсеній Яценюк у програмі “10 хвилин з прем’єр-міністром”, повідомили в прес-службі уряду.
“Школа вимагає більшої автономії. Менше тиску з боку органів влади і більше можливостей для директора і для педагогічного колективу підбирати собі як тих людей, з ким вони хочуть працювати, так і мати можливість витрачати власні кошти на ті потреби, які вони вважають першочерговими”, – зазначив Яценюк.
При цьому прем’єр попросив педагогів висловити свої пропозиції до законопроекту про освіту.
“Прошу свої пропозиції направляти персонально міністру і персонально голові комітету (ВР з питань науки і освіти, – ред.)”, – сказав Яценюк.
За словами глави уряду, в рамках реформування середньої освіти вже напрацьований ряд пунктів, які будуть відображені в новому законі.
“Треба переходити на обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах по всій Україні. Це вже зроблено в Києві, зараз проходить експеримент в Чернівцях. Ми це поширюємо на всю Україну”, – додав Яценюк.
При цьому прем’єр закликав ввести систему стимулів для вчителів.
“Чим краще ти вчиш дітей, чим краще у тебе результати, тим вище у тебе зарплата. І це може стати частиною контракту між учителем і школою”, – уточнив голова уряду.
Крім того, він висловився за розширення програми інформатизації шкіл у наступному році. Як повідомлялося, раніше Яценюк виступив за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл. Також прем’єр закликав школи звітувати про свої витрати. На початку серпня Президент Петро Порошенко підписав закон, що звільняє приватні школи та садки від податку на нерухомість. Нагадаємо, 6 вересня 2014 в Україні набув чинності закон №1556-VII “Про вищу освіту” (нова редакція) “.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас