"Київстар" створив компанію для надання фінансових послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" створив компанію для надання фінансових послуг

Фондовий ринок
1187
Український оператор мобільного зв’язку “Київстар” в середині серпня зареєстрував ТОВ “Старманія” для надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення на веб-вузлах.
Згідно з інформацією в держреєстрі, статутний капітал нової компанії становить 7 млн грн, частка “Київстару” – 100%.
Її керівником призначений начальник департаменту мобільних фінансових послуг та казначейства “Київстару” Тарас Горкун.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело, “Старманія” планує отримати відповідну ліцензію Національного банку України, проводить відбір банку-партнера для здійснення таких мобільних платежів.
Передбачається, що основною послугою стане можливість оплати за допомогою мобільного телефону в різних роздрібних точках продажів – на АЗС, в магазинах і т. і.
Як повідомлялося, “Київстар” з середини січня 2014 спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив’язану до SIM-картки банківську карту і завантажити в телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга поки не стала надто популярною.
Нагадаємо, акціонери “Київстар” – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди). У річному звіті за 2014 VimpelCom вказав, що “Альфа Груп”, в яку входить київський Альфа-банк, перестала бути пов’язаною особою у зв’язку з внутрішньою реструктуризацією та передачею її акцій LetterOne Holding. Іншим великим акціонером VimpelCom виступає Telenor East Holding II AS.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас