Шевальов розповів, що незабаром станеться з держбанками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевальов розповів, що незабаром станеться з держбанками

Казна та Політика
2042
Мінфін до кінця жовтня очікує затвердження п’ятирічної стратегії розвитку держбанків.
«У найближчі пару тижнів ми розглянемо фінальну версію стратегії на засіданні робочої групи, після чого обговоримо її з міністром фінансів і потім відправимо на затвердження Кабміну», – розповів заступник міністра фінансів Артем Шевальов.
За його словами, стратегія охоплює не тільки 100-відсотково державні Ощадбанк і Укрексімбанк або націоналізований в 2009 році Укргазбанк, який у найближчі роки має бути проданий, але і всі інші банки, до яких держава має відношення.
«Є ще три маленьких квазідержавних банки: Експрес-банк, часткою в якому володіє Міністерство інфраструктури, банк «Хрещатик», до складу акціонерів якого входить Київська міськрада, і банк« Новий», міноритарієм якого є конструкторське бюро «Південний», – пояснив Артем Шевальов.
Вже точно відомо, що буде проданий Український банк реконструкції та розвитку. «Акції УБРР вже передані до Фонду держмайна, який буде займатися його продажем. Рішення про приватизацію було прийнято на початку літа », – сказав чиновник.
Від ліквідації не втече не тільки Земельний банк, але і Родовід Банк. «Ми не бачимо перспектив розвитку в Україні банку поганих активів або санаційного банку, яким є Родовід Банк. Але остаточного рішення, що з ним робити, поки немає. Розглядаємо різні варіанти. Безумовно, там є активи, з якими можна ефективно працювати. Але в довгостроковій перспективі цей банк не життєздатний », – зазначив він.
Націоналізований в 2009 році банк «Київ» цього року приєднаний до Укргазбанку.
Квазідержавним банком також є банк «Розрахунковий центр», підконтрольний НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас