Міненерговугілля хоче залучити МВФ до реформування вугільної галузі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля хоче залучити МВФ до реформування вугільної галузі України

Казна та Політика
108
Міністерство енергетики та вугільної промисловості хоче залучити Міжнародний валютний фонд, ключового кредитора України, до реформування вугільної галузі країни, для якої більше року відсутня пряма бюджетна дотація.
Про це на громадській раді при Міненерговугілля повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
“Я нещодавно зустрічався з представниками МВФ. Вони розуміють проблему (вугільної галузі України – ред). Ми домовилися, що найближчим часом у нас буде зустріч. Я хочу, щоб у нас була окрема програма, пряма, через бюджет, їх цільова програма під реорганізацію, реформування вугільної промисловості”, – сказав міністр.
“Якщо вони не погодяться, то, може, вони як-то делегують цю функцію на ЄБРР або Світовий банк”, – додав він.
За словами Демчишина, на даний момент держава не в змозі здійснювати дотації вугільної галузі, на яку раніше прямувало понад 10 мільярдів гривень на рік.
Варто зазначити, що МВФ не займається фінансовою підтримкою якихось окремих галузей економіки.
Нагадаємо, наприкінці липня 2015 року міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості хоче відновити пряму дотацію державних шахт з бюджету для покриття різниці між собівартістю видобутку і продажем вугілля.
Варто зазначити, у 2014 році на дотації вугільним підприємствам планувалося виділити 12 мільярдів гривень, однак через бойові дії на сході України, де знаходяться більшість шахт, було виділено близько 9 мільярдів гривень.
З початку 2015 року пряма дотація державних шахт з бюджету фактично не здійснювалася.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас