У Гонтаревої впевнені, що економіка досягла дна кілька місяців тому, а зараз відновлюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої впевнені, що економіка досягла дна кілька місяців тому, а зараз відновлюється

Казна та Політика
1250
Економіка України досягла дна кілька місяців тому, і зараз спостерігається поліпшення ситуації.
Про це повідомляється на сторінці Національного банку України в соціальній мережі Facebook з посиланням на слова першого заступника голови НБУ Олександра Писарука.
У повідомленні наголошується, що завдяки позитивним зрушенням в економіці регулятор почав поступове пом’якшення монетарної політики, знизивши облікову ставку з 30% до 22%, а також робить перші кроки в напрямку лібералізації валютного ринку.
Раніше голова НБУ Валерія Гонтарєва повідомляла, що реальний ВВП України, за оцінками регулятора, в третьому кварталі поточного року в порівнянні з попереднім кварталом виріс на 1%.
Нагадаємо, падіння ВВП України в другому кварталі 2015 сповільнилося до 14,6% в річному вираженні після падіння на 17,2% у першому кварталі.
Кабінет міністрів розглядає три сценарії розвитку економіки України у 2015 році, згідно з якими падіння ВВП країни очікується на рівні від 11,9% до 5,5%.
Згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду, Європейського банку реконструкції та розвитку і Світового банку, ВВП України в 2015 році впаде на 9%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас