НКЦПФР розробила порядок виплати дивідендів акціонерним товариством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР розробила порядок виплати дивідендів акціонерним товариством

Фондовий ринок
262
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні 29 вересня схвалила проект Порядку виплати акціонерним товариством дивідендів.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
Проект розроблено з метою приведення нормативних актів НКЦПФР у відповідність із законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів”, який набирає чинності з 1 травня 2016 року.
У документі детально прописана послідовність дій акціонерного товариства, професійних учасників депозитарної системи України з виплати акціонерним товариством дивідендів, порядок і терміни перерахування дивідендів особам, які мають право на отримання дивідендів.
Зокрема, зафіксовано, що акціонерне товариство може здійснювати виплату дивідендів за депозитарну систему України або безпосередньо акціонерам.
Документом встановлено, що у разі виплати дивідендів не в повному обсязі, а частинами, кошти мають бути виплачені одночасно всім особам, які мають право на отримання дивідендів, на пропорційній основі.
Згідно з документом, перераховані через депозитарну систему дивіденди повинні залишатися там до моменту їх виплати всім особам, які мають право на отримання дивідендів (безстроково).
Згідно з діючими нормами, в разі нездійснення акціонером у встановлений договором з депозитарною установою або її внутрішніми документами строк необхідних дій по отриманню дивідендів, вони повертаються до акціонерного товариства.
НКЦПФР оприлюднила проект Порядку виплати акціонерним товариством дивідендів на своєму сайті з метою ознайомлення з ним учасників ринку і надання ними протягом 30 днів своїх пропозицій і зауважень.
Як повідомляло агентство, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вводить резервне копіювання інформації депозитарними установами з метою захисту прав інвесторів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас