Українці назвали головний бар'єр на шляху розвитку країни (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали головний бар'єр на шляху розвитку країни (опитування)

Казна та Політика
1859
Корупція, на думку 81% українців, є головним бар’єром на шляху розвитку країни.
Про це свідчать дані дослідження TNS On-line Track за серпень 2015 року.
Серед перших 3-х перепон для розвитку держави – також війна на Сході країни (70%) і небажання політичних лідерів міняти систему (69%).
Представники молодшої вікової групи більшою мірою переконані, що пасивність самих громадян є бар’єром на шляху розвитку країни (22%), і рідше, ніж всі респонденти, називають головною перешкодою корупцію (75%).
Примітно, що 23% українців вважають, що повільне проведення реформ є однією з перешкод на шляху розвитку України, адже українці взагалі низько оцінюють проведення реформ в країні – 60% респондентів не згодні з твердженням, що в країні взагалі почалося проведення реформ.
Серед жителів Східного регіону (32%) більше тих, хто абсолютно не відчуває початку проведення реформ в країні, а істотно менше таких респондентів у Західному регіоні (17%).
Серед жителів Києва більше частка тих, хто повністю згоден з тим, що в країні почався процес проведення реформ (5%).
Восьма хвиля дослідження проводилася з 12 серпня 2015 – 19 серпня 2015 методом он-лайн опитування.
Географія дослідження: Вся Україна, міське населення. Цільова аудиторія: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка – 1000 чоловік, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.
Індекс – показник, побудований на основі середніх значень відповідей респондентів за шкалою нормованого в діапазоні від 0 до 100, де 0 відповідає найбільш негативному значенню шкали, а 100 – найбільш позитивного. 50 – медіана, яка дозволяє ідентифікувати поточне значення як вище або нижче середнього по вибірці.
Індекс побудований для зручності відстеження динаміки, в силу своєї чутливості, і для зручності порівняння між собою показників з різними шкалами
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас