Єдиний реєстр декларацій чиновників запрацює на початку 2016 року, – Петренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний реєстр декларацій чиновників запрацює на початку 2016 року, – Петренко

Казна та Політика
315
На початку наступного року почне роботу Єдиний реєстр декларацій чиновників, інформація про майновий стан держслужбовців стане доступною для всіх українців, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.
“Україна з наступного року отримає абсолютно нову модель декларування та моніторингу майнового стану державних службовців”, – сказав глава Мін’юсту.
Він підкреслив, що Національне антикорупційне агентство, а також будь-який громадянин України “зможуть в режимі онлайн побачити на сайті спеціального ресурсу декларацію будь-якого чиновника, починаючи від керівника держави і закінчуючи керівником районної держадміністрації”.
На переконання міністра, відкриття цього реєстру стане вагомою протидією корупції в Україні.
За словами П. Петренка, робота з підготовки цього контенту проводиться Мін’юстом протягом півроку і в даний час починається наступний етап – це розробка програмної продукції, витрати на це взяла на себе місія ПРООН і відповідно, як заявляє міністр, Україна не буде витрачати кошти на розробку цього контенту.
“Я переконаний, що на початку наступного року цей інтернет-ресурс буде доступний”, – сказав він.
У свою чергу, глава Програми розвитку ООН Ян Томас Хімстра підкреслив, що вже в більш ніж 100 країнах світу вже працюють подібні системи, а кількість осіб, які повинні декларувати свої доходи та майновий стан, перевищує 1 млн осіб.
Зайти на сайт і отримати інформацію зможе будь-який українець, а Національне агентство з питань запобігання корупції буде порівнювати декларації чиновників з їхнім реальним способом життя.
Міністр юстиції звернувся до держслужбовців, щоб вони вже збирали інформацію, яку вноситимуть про свій майновий стан, а експерт “Реанімаційного пакету реформ” Дмитро Котляр додав, що в даний час запускається тендер на розробку цієї програмної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас