НПФ можуть втратити частину коштів після реструктуризації суверенних єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НПФ можуть втратити частину коштів після реструктуризації суверенних єврооблігацій

Фондовий ринок
183
Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ) попереджає про ризик втрати недержавними пенсійними фондами (НПФ) частини інвестицій в суверенні єврооблігації після їх реструктуризації, якщо це питання не буде врегульовано на законодавчому рівні.
Про це повідомляється в прес-релізі УААПФ.
У документі, зокрема, вказується, що прийнятий парламентом 17 вересня закон “Про внесення змін до закону України” Про державні цінні папери та фондовий ринок “передбачає, що інвестори в єврооблігації України, в тому числі українські НПФ, отримають у рамках реструктуризації держборгу державні деривативи, які за своєю суттю є похідними цінними паперами.
У той же час закон “Про недержавне пенсійне забезпечення” забороняє НПФ включати такі цінні папери в свої активи. “Таким чином, чинне законодавство обмежує інтереси майбутніх та існуючих пенсіонерів-учасників вітчизняних недержавних пенсійних фондів, які довірили свої заощадження державі і придбали єврооблігації України”, – зазначено в прес-релізі.
Асоціація звернулася до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і в Міністерство фінансів з проханням терміново врегулювати це питання і вирішити НПФ включати в свої активи державні деривативи, доручити Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку розробити та затвердити методику оцінки вартості таких цінних паперів в активах НПФ.
Як повідомлялося, загальна вартість активів, сформованих НПФ, станом на кінець 2014 року становила 2,469 млрд грн, що на 18,2% більше, ніж наприкінці 2013 року. Загальна кількість учасників НПФ до кінця минулого року становило 833,7 тис. осіб у порівнянні з 840,6 тис. осіб у 2013-му.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас