На випередження ФГВФО: UBG заблокувала в суді ліквідацію перехідного РВС Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На випередження ФГВФО: UBG заблокувала в суді ліквідацію перехідного РВС Банку

Кредит&Депозит
853
“Українська бізнес група” (UBG) не змогла стабілізувати роботу РВС Банку, купленого в кінці літа у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
Як повідомлялося, перехідний банк був створений на базі неплатоспроможного Омега Банку Миколи Лагуна. 26 серпня ФГВФО продав установу за 31,86 млн грн. На наступний день новий власник – UBG Олександра Стеценка – вирішив збільшити статутний капітал установи на 120 млн грн, до 121, 523 млн грн.
До 21 вересня компанія UBG повинна була привести діяльність РВС Банку у відповідність до законодавства в частині ліквідності і капіталу, а інспекційна перевірка Нацбанку – підтвердити виконання вимог. Але вже в листі № 21-00006/67106/БТ від 18 вересня НБУ констатував, що результати перевірки не підтвердили відповідність капіталу банку нормативам.
Після цього ФГВФО мав рекомендувати НБУ відкликати у РВС Банку ліцензію і розпочати його ліквідацію. Однак компанія UBG пішла на випередження і не тільки подала до суду, але й домоглася від нього 21 вересня рішення про заборону ліквідувати банк.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас