Ціни на нафту змусили Саудівську Аравію приймати кардинальні заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту змусили Саудівську Аравію приймати кардинальні заходи

Фондовий ринок
1592
Саудівська Аравія відкликала із зарубіжних інвестфондів активи на десятки мільярдів доларів, прагнучи скоротити дефіцит бюджету і зменшити можливі ризики на фондових ринках на тлі падіння цін на нафту.
Про це передає The Financial Times.
Починаючи з третього кварталу 2014 іноземні резерви Валютного агентства Саудівської Аравії скоротилися майже на $ 73 млрд. У цей же самий час державі необхідні кошти на підтримку економіки і на фінансування військової кампанії в Ємені.
Компенсувати швидке зниження резервів намагається також Центробанк Саудівської Аравії. З цією метою регулятор звернувся до банків з проханням забезпечити фінансування програми облігацій.
За останні роки саудівське Валютне агентство створило широке коло установ з управління своїми активами, в тому числі спільно з такими компаніями, як Aberdeen Asset Management, Fidelity, Invesco і Goldman Sachs. Фонд BlackRock, який банкіри називають оператором найбільшої кількості засобів Саудівської Аравії, вже повідомив про чистий відтік коштів з Європи, Близького Сходу та Африки.
21 вересня аналітики компанії Wood Mackenzie підрахували, що падіння світових цін на нафту в майбутньому може поставити під загрозу проекти нафтових компаній на загальну сум в $ 1,5 трлн, а інвестиції в галузь можуть скоротитися на 20-30%. Раніше аналітики Goldman Sachs заявили, що низькі ціни на нафту можуть зберегтися протягом ще 15 років. У компанії вважають, що в середньому нафта буде коштувати близько $ 50 за барель, але ціна може впасти і до $ 20.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас