Рада планує відновити довіру до банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планує відновити довіру до банків

Кредит&Депозит
3557
На офіційному порталі Верховної Ради України опублікували проект постанови № 2 286/П, в якому пропонується прийняти за основу законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками і кредиторами”.
“Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками і кредиторами (реєстр. № 2286)», – тексті постанови.
Законопроект 2286, як говориться в пояснювальній записці до нього, подавався для вирішення питання зменшення ризиків банківських установ на всіх стадіях кредитування (видача, обслуговування, повернення), оскільки без забезпечення ефективних механізмів повернення коштів у банківську систему України, неможливо відновлення і забезпечення зростання обсягів кредитування реального сектору економіки та здешевлення кредитних ресурсів.
Законопроектом також пропонується надати банкам доступ до державних реєстрів, щоб вони знали, кому дають кредити і від кого приймають депозити.
Нагадаємо, більше 30% українців не тримають заощадження в банку, 49% зберігають там незначну частину своїх грошей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас