Fitch помістив рейтинг британської Ferrexpo під спостереження в список Rating Watch "Негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch помістив рейтинг британської Ferrexpo під спостереження в список Rating Watch "Негативний"

Фондовий ринок
237
Міжнародне рейтингове агентство Fitch помістив довгостроковий рейтинг дефолту емітента ССС контролює Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (Комсомольськ, Полтавська область) компанії Ferrexpo plс (Великобританія) під спостереження в список Rating Watch “Негативний”.
Про це йдеться в повідомленні Fitch Ratings.
Рейтинг поворотності активів компанії підтверджений на рівні “RR4”, а короткостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) на рівні “C”.
Дана рейтингова дія послідувала за визнання Національним банком неплатоспроможним банк “Фінанси та Кредит”, так як із загального залишку грошових коштів (280 млн доларів) Ferrexpo приблизно 174 млн знаходилося в банку.
Внесення рейтингу компанії під спостереження в список Rating Watch “Негативний” відображає невизначеність щодо остаточного відшкодування коштів у банку.
Як повідомляло агентство, 17 вересня НБУ визнав неплатоспроможним банк “Фінанси та Кредит”, після чого акції Ferrexpo plс знизилися на 31,45%, або на 18,56 пенсів в п’ятницю.
У Ferrexpo plс знаходилося на рахунках банку 174 млн доларів.
Основним бенефіціаром банку “Фінанси та Кредит” є Костянтин Жеваго, який через Ferrexpo plс і Fevamotinico контролює компанію Ferrexpo AG (Швейцарія), що володіє 97,3% Полтавського ГЗК.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас