НКЦПФР порушила справи проти 7 емітентів за маніпулювання цінами на фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР порушила справи проти 7 емітентів за маніпулювання цінами на фондовому ринку

Фондовий ринок
319
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку порушила справи проти 7 емітентів за маніпулювання цінами на фондовому ринку.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
НКЦПФР продовжує системну боротьбу з маніпулюванням цінами на фондовому ринку, порушивши справи відносно ряду торговців цінними паперами з маніпулювання акціями емітентів, зокрема, ПАТКОД – Інвест”, ПАТОСТ- Інвест”, ПАТ “Імпульс плюс”, ПАТ “Агрохімремонт”, ПАТБКІ “Кредит Сервіс”, ПАТПМК №20” та ПАТ “Київський завод газового обладнання та приладів”.
Так, цінні папери зазначених емітентів торгувалися на “Придніпровській фондовій біржі”, “Київській міжнародній фондовій біржі” і фондовій біржі ПФТС.
На даний момент, біржові торги по них припинені для проведення подальших перевірок.
Загалом, станом на 22 вересня НКЦПФР порушено 51 справу про правопорушення на ринку цінних паперів за умисні дії, що мають ознаки маніпулювання цінами на фондовому ринку.
Якщо говорити про судові справи, пов’язані з маніпулюванням цінами на фондовому ринку, то судами як першої, так і другої інстанцій переважна більшість рішень було винесено на користь НКЦПФР.
Так, за трьома з виграних справ профучастниками ринку цінних паперів сплачені штрафні санкцій у розмірі 510 тис. гривень.
Зокрема, 2 червня 2015 Київський апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу ТОВ “Таргет Трейд” без задоволення, а 24 червня компанія сплатила штрафну санкцію в розмірі 170 тис. гривень.
Також 10 серпня 2015 Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні адміністративного позову ЗАТІФКАРТ Капітал “, а 28 серпня суспільство сплатило штрафну санкцію в розмірі 170 тис. гривень.
НКЦПФР сподівається, що до кінця жовтня поточного року будуть оплачені два штрафні санкції, накладені на ЗАТ “ФК” Сократ “і ТОВ” ФК “Сократ”, кожна в розмірі 170 тис. гривень.
Як повідомляло агентство, експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при Державній регуляторної службі 16 вересня підтримав Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку в анулюванні ліцензій на ведення окремих видів діяльності на фондовому ринку 5 банкам у зв’язку з російською структурою власності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас