ФГВФО відмовив ДІУ в праві стати інвестором "Дельта банку", - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО відмовив ДІУ в праві стати інвестором "Дельта банку", - джерело

Кредит&Депозит
2694
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) відмовив Державній іпотечній установі (ДІУ) в праві стати інвестором “Дельта банку”.
Про це повідомляє FinClub з посиланням на обізнане джерело в “Дельта банку”.
За словами співрозмовника видання, ФГВФО прийняв рішення не оголошувати ДІУ переможцем конкурсу, а значить, ДІУ не зможе купити перехідною банк, який міг бути створений на базі частини активів Дельта Банку.
Як наголошується, рішення Фондом було прийнято ще 17 вересня, але до цих пір не було оголошено.
Таким чином, 2 жовтня, коли закінчується термін повноважень тимчасової адміністрації в “Дельта Банку”, повинна початися його ліквідація.
За інформацією FinClub, ДІУ попросило Фонд передати в перехідний банк невиплачені фізособам депозити на суму до 200 тис. грн (їх сума оцінюється в 5 млрд грн) і забезпечені зобов’язання перед юрособами на 16,565 млрд грн. У цю суму входить рефінансування НБУ (9,32 млрд грн), кредити Ощадбанку (3,26 млрд грн), ДІУ (3,49 млрд грн) та Укрексімбанку (0,48 млрд грн).
Крім того, за даними видання, перехідною банк планував отримати грошові кошти в розмірі 748 млн грн, права вимоги за кредитними договорами громадян і підприємств на 18,473 млрд грн, цінні папери на 2,881 млр грн, нерухомість на 2,03 млрд грн і основні засоби на 316 млн грн. Після цього Дельта Банк з рештою зобов’язаннями і активами хотіли ліквідувати. Але цей сценарій не був підтриманий ФГВФО.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас