Південноафриканське вугілля прибуде в Україну в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південноафриканське вугілля прибуде в Україну в листопаді

Енергетика
487
Держкомпанія “Центренерго”, що зазнає гострий дефіцит антрацитового вугілля через військові дії на Донбасі, домовилася зі швейцарською компанією “Меркурі” про постачання вугілля з ПАР двома кораблями вантажопідйомністю по 160 000 тонн.
Про це повідомив на круглому столі виконуючий обов’язки генерального директора “Центренерго” Олег Коземко.
“У п’ятницю (18 вересня – ред.) нами був переданий договір на підписання в” Меркурі “для поставок вугільної продукції з Південно-Африканської Республіки на два кораблі. Це два кораблі по 160 000 тонн, які повинні йти один за іншим, починаючи з листопада місяця. Сьогодні ми очікуємо цей договір підписаним для того, щоб відпрацьовувати технічні питання щодо договору “, – сказав він.
Також Коземко зазначив, що “Центренерго” завжди користувалося послугами залізничного транспорту для доставки вугілля, тому при роботі з портами компанія може зіткнутися з проблемами в логістиці.
“Сьогодні, працюючи з портами,” Центренерго “зустрілося з багатьма новими проблемами (щодо логістики – ред.), але для нас ці проблеми вирішуються”, – додав він.
За словами керівника компанії, “Центренерго” оголосило тендер з перевалки вугілля, що доставляється з ПАР, але заявок ще не надійшло.
Коземко також повідомив, що вартість 1 тонни вугілля з ПАР складатиме до 65 доларів.
“За тими контрактами вугілля з ПАР, які ми уклали, ціни складають до 65 доларів за тонну при 5500 кілокалорій. У Російській Федерації (вартість 1 тонни вугілля становить – ред.) До 67 доларів при 6000 кілокалорій”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас