«МТС Україна» нарешті запустила 3G-мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«МТС Україна» нарешті запустила 3G-мережу

Технології&Авто
3929
Оператор мобільного зв’язку «МТС Україна» почав розгортати свою 3G-мережу (раніше в мережі МТС 3G пропонували тільки з роумінгу від “ТриМоб»).
Першим з українських міст, де з’явився швидкісний мобільний інтернет від оператора, стала Одеса. Близько двох тижнів тому в місті стартувало технічне тестування, а в ніч на 22 вересня мережу заробила для всіх абонентів по всьому місту. Чутки про те, що компанія буде викочувати мобільний інтернет під новим брендом, не підтвердилися.
Спробувати мобільний інтернет можна як в Одесі, так і в приміських населених пунктах: Південному, Чорноморському, Фонтанці, Крижанівці, Лісках, Іллічівці, Набережному, Великодолинському, Олександрівці, Іллічівську, Біляре, Вапнярці і Холодній Балці.
Абонентам обіцяють швидкість до 42 Мб/с. Протягом тижня оператор буде проводити доналаштовування в умовах реального навантаження, після чого мережу запустять в експлуатацію.
Що ж до цін на зв’язок: нових тарифних планів компанія не представила. Усім жителям міста та передмість просто донарахують гігабайти в рамках діючих тарифів так, щоб у загальному вийшло 4 ГБ до кінця місяця (наприклад, якщо у користувача в тарифі було 2,5 ГБ, йому донарахують ще 1,5 ГБ). Ці додаткові гігабайти ніяк не тарифікуються. У майбутньому в компанії не виключають запуску тарифів, розроблених спеціально для 3G.
Нагадаємо, першим з «великої трійки» запустив 3G в Україні life:) – ще в травні. Першим містом з швидким мобільним інтернетом став Львів.
На початку цього року всі три найбільших мобільних оператори України отримали право на розгортання мереж 3G: вони взяли участь у тендері і купили ліцензії. Цей тендер відкладався довгі роки, так що роздача 3G-ліцензій стала однією з центральних подій телеком-ринку України цього року.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас