Ferrexpo може продати частку в компанії, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ferrexpo може продати частку в компанії, - ЗМІ

Фондовий ринок
1280
Гірничорудна компанія Ferrexpo, що працює в Україні і має лістинг в Лондоні, проведе цього тижня позачергове засідання ради директорів, щоб визначити план дій після визнання неплатоспроможним свого розрахункового банку, повідомляє Sunday Times.
У числі розглянутих заходів, за даними джерел газети, – скорочення витрат і дивідендів, продаж частки в компанії, а також залучення стороннього консультанта для проведення реструктуризації.
У п’ятницю акції компанії впали в Лондоні на третину, до 40 пенсів, капіталізація Ferrexpo впала до 280 млн фунтів стерлінгів. У 2011 році акції Ferrexpo доходили до 499 пенсів.
Поки не ясно, чи зможе Ferrexpo повернути кошти, що знаходилися на рахунках в банку “Фінанси і кредит”, який належить мажоритарному акціонерові компанії Костянтину Жеваго, пише британська газета.
Чистий борг Ferrexpo становить $ 653 млн, компанія вже вела переговори з кредиторами про зміну умов ряду кредитів. Всього Ferrexpo за станом на 16 вересня мала вільні грошові кошти в розмірі близько $ 280 млн, у тому числі близько $ 174 млн знаходилися в банку «Фінанси і кредит», говориться в повідомленні компанії.
Як повідомив глава аналітичної групи «Ренесанс Капіталу» Володимир Скляр, виникла ситуація створює істотні ризики для подальшої діяльності компанії.
«$174 млн, які знаходилися в банку «Фінанси і кредит», були всіма грошовими коштами Ferrexpo в Україні. Тобто вони використовувалися для фінансування її робочого капіталу, включаючи виплату зарплат, погашення кредиторської заборгованості перед постачальниками, обслуговування внутрішнього боргу. Зараз ці кошти заморожені, якщо не сказати – загублені. Компанія може спробувати перерахувати частину коштів з офшорів, але фундаментальні наслідки для бізнесу будуть істотними », – зазначив він.
Згідно піврічного звіту Ferrexpo, компанія на 1 липня 2015 тримала на рахунках в банку «Фінанси і кредит» $165, 38 млн в порівнянні з $161, 47 млн на початок року і $155, 42 млн на 1 липня 2014 року.
Костянтин Жеваго через Fevamotinico Sarl володіє 50,3% акцій Ferrexpo.
Ferrexpo контролює Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК і ЕГОК), найбільший виробник і експортер окатишів в СНД. Основними споживачами його продукції є сталеливарні підприємства Австрії, Сербії, Словаччини, Чехії, Німеччини, інших європейських країн, а також Китаю, Індії, Японії, інших азіатських країн.
Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику LSE під тікером FXPO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас