Створено механізм для боротьби з нелегальними бордами по Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено механізм для боротьби з нелегальними бордами по Україні

Рекламний ринок
1542
Асоціація зовнішньої реклами України (АЗРУ) запустила загальнонаціональну Базу законних конструкцій для детінізації ринку реклами і підвищення його прозорості, йдеться в повідомленні АЗРУ.
«База Асоціації буде наповнюватися об’єктами, розміщеними виключно у відповідності з законодавчими нормами, із зазначенням в Базі адреси розміщення носія, типом конструкції та найменуванням юридичної особи власника», – йдеться в прес-релізі з посиланням на виконавчого директора Асоціації Оксану Поліщук.
В Асоціації переконані, що платформа дозволить значно скоротити число незаконних рекламних конструкцій по Україні.
Примітно, що ця ініціатива виходить від представників бізнесу, у той час як по логіці ініціатором повинні бути міська влада, передусім столичні
«В Україні залежно від міста кількість нелегальних конструкцій складає 7-20%. Це приблизно від 500 тис. грн до кількох мільйонів недоотримані бюджетами коштів того чи іншого міста за рік», – повідомила Поліщук, підкресливши, що завдання АРЗУ – сприяти розвитку цивілізованих ринкових відносин, підвищити його прозорість. Ключове завдання Асоціації – мінімізувати обсяг тіньового ринку зовнішньої реклами.
Для внесення конструкції в Базу ooh-операторам буде потрібно заповнити анкету, на підставі якої співробітники Асоціації надішлють запити до мерій міст – підтвердження легальності кожній площині.
Це, на думку АРЗУ, гарантує об’єктивність наповнення та функціонування Бази.
В першу чергу, База буде корисна для рекламодавців, які за спеціальним кодом зможуть перевірити законність розміщення тих чи інших конструкцій, де розміщується їхня реклама, і тим самим уникнуть долі стати мимовільними донорами тіньового ринку. У свою чергу, громадськість отримує можливість контролювати міське середовище, очищаючи вулиці від незаконних конструкцій.
«Від міської влади ми чекаємо повного сприяння і відкриття баз конструкцій, щоб разом боротися з нелегальними бордами. Тим самим, органи місцевої влади отримають додаткові кошти в бюджети для розвитку інфраструктури міст. В перспективі ми розглядаємо можливість вести рейтинги міст на чистоту ринку зовнішньої реклами», – додала Оксана Поліщук.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас