Hewlett-Packard скоротить до 30 тис. робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hewlett-Packard скоротить до 30 тис. робочих місць

Фондовий ринок
298
Американська Hewlett-Packard Co. (HP), операції якої з 1 листопада 2015 будуть розділені на дві окремі компанії, оголосила про нові скорочення робочих місць.
Операції HP будуть розділені на дві окремі компанії, одна з яких буде займатися виробництвом персональних комп’ютерів і принтерів, друга – випуском корпоративних серверів і наданням послуг.
Бізнес по виробництву ПК і принтерів – HP Inc. – Очолить віце-президент компанії Дайон Вайслер. Друга компанія називатиметься Hewlett-Packard Enterprise і залишиться під керівництвом нинішнього головного виконавчого директора HP Мег Уїтмен. У ході зустрічі з аналітиками у вівторок HP повідомила про плани скорочення 25-30 тис. робочих місць в Hewlett-Packard Enterprise.
У HP Inc. буде скорочено близько 3,3 тис. робочих місць протягом трьох років. Скорочення робочих місць є частиною плану по зниженню щорічних витрат компанії на $ 2,7 млрд, а також поліпшенню конкурентоспроможності обох підрозділів, пише газета The Wall Street Journal.
У результаті реалізації цього плану нові компанії будуть більш гнучкими, і їх позиції в плані конкуренції на нових ринках, наприклад, у сфері “хмарних” технологій, покращаться, відзначають в HP. М.Уітмен зазначила, що плановані дії “усунуть необхідність якої-небудь реорганізації компаній в майбутньому”.
Скорочення робочих місць виллються в одноразові витрати в розмірі $2,7 млрд, які будуть відображені у звітності HP за четвертий фінансовий квартал, що завершується в жовтні. В даний час штат співробітників HP становить порядку 300 тис. осіб. У 2012 році компанія повідомила про намір скоротити близько 55 тис. робочих місць в рамках оголошеного в той момент плану реорганізації бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас