НБУ відніс "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відніс "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних

Кредит&Депозит
708
Національний банк України прийняв рішення про віднесення публічного акціонерного товариства “Інтеграл-банк” до категорії неплатоспроможних.
Як повідомляється в оприлюдненому прес-релізі НБУ, про це йдеться в постанові правління Нацбанку від 15 вересня 2015 № 606.
ПАТ” Інтеграл-банк “був визнаний проблемним в серпні 2015 через відсутність коштів, що призвело до невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками і кредиторами. Після віднесення ПАТ “Інтеграл-банк” до категорії проблемних були встановлені факти невідображення їм в бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не були виконані у встановлений законодавством термін. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів “, – йдеться в прес-релізі.
У НБУ пояснили, що таким чином, всупереч вимогам статті 58 закону України “Про банки і банківську діяльність”, якою встановлено обов’язок власників істотної участі в банку приймати своєчасні заходи для запобігання настання неплатоспроможності банку, у фінустанові не були прийняті своєчасні заходи по достатньої фінансової підтримки ПАТ “Інтеграл-банк”.
“Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів правління Національного банку було зобов’язане прийняти рішення про віднесення ПАТ” Інтеграл-банк “до категорії неплатоспроможних”, – резюмували у фінансовому регуляторі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас