Банки видали кредити на 474, 2 млн грн за держпрограмою енергозбереження, - Держенергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки видали кредити на 474, 2 млн грн за держпрограмою енергозбереження, - Держенергоефективності

Кредит&Депозит
183
Банки-учасники державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі України з початку її реалізації в минулому році до 14 вересня 2015 надали 28,249 тис. кредитів на загальну суму 474, 2 млн грн.
Як повідомило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності), в період 7-14 вересня банку видали кредити 2,815 тис. домогосподарств на 45,40 млн грн.
“Аналізуючи дані, які ми щотижня отримуємо від банків-учасників програми, ми можемо з упевненістю сказати, що попит на програму неухильно зростає”, – цитується в повідомленні голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Як повідомлялося з посиланням на Держенергоефективності, до 7 вересня 2015 банки-учасники зазначеної держпрограми надали 25,434 тис. Кредитів на загальну суму 428, 8 млн грн (у т.ч. 35-ти об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків на 5,8 млн грн) .
За даними Держенергоефективності, до середини серпня 2015 учасниками держпрограми з боку банківських установ виступають, зокрема, державні Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк, які надають кредити під 25% річних.
Раніше в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомили, що уряд в рамках реалізації Держпрограми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житлосекторы збільшив розмір такої компенсації громадянам, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, до 70% з 20%, 30% і 40% раніше.
За даними Мінрегіону, відповідну урядову постанова, розроблена міністерством спільно з Держенергоефективності, прийнято Кабінетом міністрів на засіданні 12 серпня.
Крім того, вказане урядову постанову також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини вартості кредитів на придбання енергоефективного обладнання, зокрема, опалювальних котлів на альтернативних видах палива, а також матеріалів для термомодернізації будівель до 12 тис. грн і 14 тис. грн відповідно з 5 тис. грн і 10 тис. грн раніше, уточнювали в Мінрегіоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас