Висока оренда змушує бізнес переїжджати з житлових будинків в офісні центри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Висока оренда змушує бізнес переїжджати з житлових будинків в офісні центри

Нерухомість
1381
Високі орендні ставки змушують столичних орендарів офісів на перших поверхах житлових будинків переїжджати в професійні торгово-офісні центри, де орендні ставки на 10-15% нижче.
Про це повідомив керівник відділу продажів ЖК “Park Stone” Дмитро Шостя з посиланням на дані власного аналітичного відділу.
“Кількість угод з нежитловими приміщеннями в багатоквартирних будинках в серпні склало 10% від загальної кількості угод з нерухомістю в Києві, що майже на 20% менше, ніж у серпні 2014 року. Ще рік тому через високу вартість оренди житлового фонду, підприємці стали з’їжджати з офісів у житлових будинках Печерського та Шевченківського району. Потім тенденція поширилася на Солом’янський та Подільський райони столиці, в серпні цього року дана тенденції поширилася по всьому Києву, – цитує прес-служба.
За його даними, з початку року кількість орендарів в професійних офісних і торгово-офісних центрах виросла на 15-17% в порівнянні з показниками 2014 року. При цьому середня площа орендованих приміщень за 8 місяців 2015 знизилася майже в 2 рази – до 250 квадратних метрів.
Згідно з даними аналітичного центру ЖК “Park Stone”, середня ставка оренди професійних офісних приміщень у Києві в серпні поточного року в залежності від класу приміщення та місця розташування будинку коливається від 7 до 30 доларів за квадратний метр.
Нагадаємо, середні орендні ставки офісних приміщень з базової обробкою за підсумками I півріччя 2015 року в Києві в класі А склали 20-29 доларів/квадратний метр, в класі В – 9-19 доларів/квадратний метр, в класі С – 5-9 доларів/квадратний метр на місяць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас