Вартість оренди в стріт-ритейлі у великих містах України становить 200-300 грн/кв. м на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість оренди в стріт-ритейлі у великих містах України становить 200-300 грн/кв. м на місяць

Нерухомість
432
Середня вартість оренди 1 кв. м найбільш якісних торгових приміщень площею 400-700 кв. м в сегменті “стріт-рітейл” з хорошим місцерозташуванням у великих містах України на сьогодні складає близько 200-300 грн на місяць, повідомляється в прес-релізі міжнародної консалтингової компанії Colliers International з посиланням на власне дослідження.
“Результати дослідження підтвердили, що в умовах істотного перевищення пропозиції над попитом, якісні характеристики приміщень мають ключовий вплив на їх затребуваність і можливість здати в оренду в поточному ринку”, – цитується в повідомленні директор департаменту оцінки й консалтингу Colliers International в Україні Сергій Сушко.
За його словами, середня вартість оренди 1 кв. м в стріт-ритейлі в містах районного значення країни на сьогодні становить 100-150 грн на місяць, при цьому ставки оренди в менш якісних, а також розташованих у периферійній частині міст об’єктах нижче на 40-60%.
“Слід відзначити ще одну особливість досліджуваного сегмента: обмежена пропозиція якісних приміщень площею 400-700 кв. м. Даний фактор навіть в умовах“ринку орендаря “чинить тиск на рівень орендних ставок для приміщень даного формату”, – додав С.Сушко.
За даними Colliers International, охоплення проведеного компанією зазначеного дослідження українського ринку оренди в стріт-ритейлі включає торгові приміщення площею від 400 кв. м в сегменті стріт-рітейл в обласних і районних центрах, а також невеликих населених пунктах в 15 регіонах України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас