Roshen має намір оформити ділянку під будівництво в Київській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen має намір оформити ділянку під будівництво в Київській області

Фондовий ринок
794
Кондитерська корпорація Roshen розраховує оформити право оренди на землю під будівництво нової бісквітної фабрики у м. Бориспіль (Київська обл.).
Згідно прес-релізу компанії, був проведений ретельний огляд наявних вільних земельних ділянок з відповідним цільового призначення в Київській області.
“Найоптимальнішим місцем розташування майбутнього бісквітного комплексу обрано місто Бориспіль, який, по-перше, знаходиться неподалік від логістичного центру Roshen у м. Яготин і, по-друге, має видатний фонд кваліфікованих фахівців”, – йдеться в повідомленні.
У липні поточного року компанія звернулася до адміністрації міста Бориспіль з проханням поінформувати про наявність в місті земельних ділянок, відповідних зазначеним вимогам компанії.
Корпорації запропонували ділянку площею 19 га, який складається з 5-ти окремих ділянок, що перебувають в оренді у юридичних осіб, починаючи ще з 2006-2007 років.
Roshen зазначає, що жоден з орендарів цих 5-ти земділянок за такий тривалий період не використовував надану йому земельну ділянку за цільовим призначенням і не платив орендну плату.
“Узгодження рішення про дозвіл поточним орендарям передавати свої ділянки в суборенду є прозорим і законним шляхом забезпечення економічного розвитку району міста Бориспіль”, – зазначають у корпорації.
Перед початком проектування і будівництва фабрики компанії необхідно оцінити земельні ресурси на технічну можливість забудови і відсутність несподіваних перешкод, які можуть бути виявлені тільки при розробці техніко-економічного обґрунтування.
У разі отримання земельної ділянки в суборенду на загальних умовах і позитивних висновків техніко-економічного обґрунтування Roshen має намір пройти прозору процедуру оформлення права власності на відповідну земельну ділянку відповідно до законодавства України.
Як повідомлялося, корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська область) кондитерські фабрики, дві виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат “Бершадь молоко” (Вінницька область), дві виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
Порошенко під час виборчої кампанії в травні 2014 заявив про рішення, у разі обрання главою держави, продати свої бізнес-активи, найбільшим з яких є мажоритарна частка в корпорації “Рошен”, за винятком лише телевізійного “5 каналу”.
Через два місяці після інавгурації в серпні 2014 року стало відомо, що П.Порошенко відібрав інвесткомпанію Rothschild в консорціумі з ICU для підготовки та організації такого продажу. Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва досягає 450 тис. тонн продукції на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас