Нацбанк хоче покарати недобросовісних аудиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк хоче покарати недобросовісних аудиторів

Кредит&Депозит
456
Національний банк планує скоротити перелік аудиторських компаній, яким дозволяється здійснювати аудит фінансової звітності банків, і звернутися до Аудиторської палати з пропозицією застосувати санкції до недобросовісних аудиторів.
Про це заявила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова під час засідання Комітету з питань аудиту банків України, передає прес-служба регулятора.
“Ми виступаємо за посилення відповідальності аудиторів банків У 2014-2015 роках восьмій компаній не виявили проблем в банках, які потім були визнані неплатоспроможними.” – Сказала Рожкова.
Вона заявила, що аудитори повинні відповідати за якість звітів, що надають.
“Тому ми звернемося до Аудиторської палати України з пропозицією застосувати санкції до таких аудиторських компаній”, – зазначила директор департаменту банківського нагляду.
За її словами, ще “три компанії не здійснювали аудит фінансової звітності банків протягом тривалого періоду, тому ми не впевнені у відповідності їхнього досвіду та процедур сучасним вимогам”.
“Це логічний і послідовний крок регулятора: після очищення банківської системи приходить етап перезавантаження. Перезавантаження неможливе без якісного аудиту. А якісний нагляд за банківською системою – це спільні зусилля банківського нагляду та аудиторських компаній”, – сказала Рожкова.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас