ТРЦ і бізнес-центрів в Україні продали на рекордні $40 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТРЦ і бізнес-центрів в Україні продали на рекордні $40 млн

Нерухомість
769
За перше півріччя 2015 р Україні було продано комерційної нерухомості (торгових і бізнес-центрів, готелів, складських приміщень та ін.) На загальну суму $40 млн, повідомили в прес-службі консалтингової компанії DTZ.
На перший погляд, не дуже велика цифра, особливо в порівнянні з продажами житлової нерухомості, але в DTZ говорять про активізацію інвестиційних угод.
«За весь 2014 інвестсделок було укладено на $47 млн, а тільки за півроку 2015-го – вже на $40 млн. Друге півріччя ймовірно дасть продажів ще як мінімум на $10-20 млн», – сказали нам у прес-службі компанії.
Там повідомили, що найбільшою угодою цього року стала покупка київського ТРЦ «Квадрат» на бульварі Перова. Працюючий об’єкт загальною площею в 41 тис.кв.м, та орендної 19,1 тис. кв.м придбала Petricol Investment. Компанія не новачок у цьому бізнесі: до покупки вона володіла в столиці двома великими об’єктами – ТРЦ «Комод» і ТЦ «Квадрат-Лук’янівка» в Києві.
Структура угоди і сума, сплачена за ТРЦ «Квадрат» квадрат, не розголошуються. Немає офіційних даних і по решті операціях, лише експертні оцінки і приблизні прикидки.
«У першому півріччі 2015 року стало відомо про продаж офісного центру загальною площею 1000 кв.м, розташованого на вул. Фізкультури, 30 у Києві. За оцінками експертів, сума угоди становить $ 1,5-1,7 млн. Українська компанія придбала в передмісті столиці фармацевтичний склад загальною площею близько 10 тис.кв.м, приблизна вартість його $3,5 млн. Придбано склад у Київській області для власного користування приватної української фірмою, сума операції теж не оголошується», – перерахували до DTZ.
При цьому в компанії зазначили, що зараз найактивніші продавці комерційної нерухомості – банки, вилучають торгові центри і склади у компаній через кредитні неплатежі. Щоб по швидше продати нерухомість, вони сходу пропонують знижки на такі застави – 10-30% від їх балансової вартості.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас