Банки готують до нового обвалу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки готують до нового обвалу гривні

Валюта
18700
Національний банк (НБУ) не визнаватиме неплатоспроможними або проблемними ті банки, економічні показники яких погіршаться через коливання курсів іноземних валют.
Це передбачено одним із законопроектів, який представив заступник голови НБУ Владислав Рашкован на зустрічі з банкірами.
Законопроект №2449, зареєстрований у Верховній Раді, на думку Нацбанку, повинен мінімізувати негативний вплив складної економічної ситуації на діяльність банківської системи.
Документ «дає право Національному банку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі погіршення фінансового стану банку через зростання курсу іноземних валют до національної валюти України», – сказано в представленому на зустрічі з банкірами законопроекті, який визначений регулятором як один із ключових для стабілізації ситуації в банківській системі.
“Національний банк з початком нового парламентського сезону очікує швидкого прийняття важливих і необхідних законопроектів, а також збереження того рівня ефективної взаємодії, яка сьогодні склалася між Національним банком і Верховною Радою України”, – зазначає прес-служба НБУ за підсумками зустрічі з банкірами.
Відзначимо, в НБУ пройшла зустріч між представниками регулятора і банкірами, на якій був представлений перелік пріоритетних законодавчих нововведень, націлених на стабілізацію і “перезавантаження” банківської системи.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас