"Авіс Фінанс" викупило більше 50 млн грн боргу рітейлера "Амстор" у Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Авіс Фінанс" викупило більше 50 млн грн боргу рітейлера "Амстор" у Промінвестбанку

Кредит&Депозит
948
ТОВ “Авіс Фінанс” протягом 2015 викупило у ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” Промінвестбанк “право вимоги з ТОВ” Амстор “(усі – Київ) повернення боргу у сумі 52, 17 млн грн за кредитним договором, повідомляється на сайті Київського апеляційного господарського суду (КАГС) у вівторок.
Кредитний договір про відкриття Промінвестбанком мультивалютної кредитної лінії для торговельної мережі “Амстор” укладений 2005 року, однак після поступки прав вимог “Авіс Фінанс”, компанія стала новим кредитором ТС “Амстора” і може вимагати від нього погашення всіх зобов’язань, включаючи 4,55 млн грн нарахованих відсотків і комісію 4 тис. грн.
У зв’язку з цим “Амстор” звернулося до Господарського суду Києва з позовом визнати договір про відступлення прав вимог між Промінвестбанком і “Авіс Фінанс” недійсним, однак 9 серпня 2015 суд повністю відмовив компанії у задоволенні позову.
“Амстор” подало апеляційну скаргу до КАГС, не погодившись з прийнятим рішенням, однак суд не знайшов підстав для визнання договору недійсним, після чого постановою зобов’язав “Амстор” виконувати умови кредитного договору.
Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців (ЄДР), ТОВ “Авіс Фінанс” зареєстровано 13 грудня 2011 року і знаходиться в Києві. Статутний капітал ТОВ становить 5,05млн грн. Його бенефіціарами є Олександр Чирах і Дмитро Мурахвер (жителі Донецької області). Основними видами діяльності компанії є кредитування та фінансові послуги, керівником “Авіс Фінанс” 28 серпня 2015 року призначений Ігор Гоголін.
Станом на 8 вересня 2015, згідно з даними ЄДР, учасниками ТОВ “Амстор” є Smart retail Group Ltd, 44,74%, Mortanto Holdings Ltd, 19,65%, Zemolivien Holdings Ltd, 15%, Pegoline Holding Ltd, 5, 61%, Credasta Services Ltd, 5,33% (всі – Лімассол, Кіпр), а також ТОВ “Компанія з управління активами” Дельта “, 9,67% (Дніпропетровськ). Керівником з квітня 2015 призначений Олександр Баранов.
Як повідомлялося, невідомі озброєні особи 31 грудня 2014 захопили 13 торгових центрів “Амстор” в Запоріжжі, Маріуполі та Києві і утримували об’єкти до 9 січня 2015 року, а пізніше була заблокована робота всіх 20 магазинів мережі поза зоною проведення АТО. Сторони конфлікту в особі мажоритарія “Смарт-холдингу” і міноріатерів братів Вагоровських звинуватили один одного в блокуванні роботи ТС “Амстор”.
В цілому ТС “Амстор” на початок 2014 об’єднувала 38 магазинів загальною площею понад 300 тис. кв. м в 14 містах в центральних і східних регіонах України. Штат співробітників мережі перевищував 10 тис. чол.
У другій половині липня поточного року “Смарт-Холдинг повідомив про досягнення угоди з Fozzy Group про спільний проект відновлення в повному обсязі роботи ТС” Амстор “. У його рамках передбачається укладання договорів оренди по кожному з магазинів мережі” Амстор”, перші з яких планувалося запустити в серпні 2015 року.
За даними “Смарт-холдингу” на кінець липня в зоні проведення АТО розташовані 18 магазинів “Амстор”, які не контролюються “Смарт-холдингом”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас