«Пошта Росії» відкриває власний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Пошта Росії» відкриває власний банк

Фондовий ринок
262
«Пошта Росії» і держбанк ВТБ оголосили про створення в Росії Поштового банку. Він буде надавати банківські послуги на базі поштових відділень.
Базою для проекту стане приналежний ВТБ Літо-Банк: «Пошта Росії» викупить 50% мінус одну його акцію.
Ціна угоди по покупці частки в Літо-банку буде ринковою, оцінку вартості активу здійснить KPMG. «Пошта Росії» здійснить угоду через спеціально створене дочірнє підприємство, так як, будучи федеральним державним унітарним підприємствам, вона сама не може самостійно виробляти придбання.
Літо-банк отримає нову назву, поки ще не остаточно вироблене. Операція буде закрита до кінця 2015 р, а в 2016 р поштовий банк почне роботу. Для розгортання діяльності на всій території РФ новому банку буде потрібно два-три роки.
Банківські послуги будуть надаватися у всіх 42 тис. поштових відділень. У тому числі в 15 тис. відділеннях буде відкрито 20 тис. спеціальних вікон для банківських послуг. З них в 1,5 тис. відділеннях буде створені виділені зони – це будуть банківські офіси «першого класу». В інших відділеннях (не увійшли до числа 15 тис.) Базовий набір банківських послуг буде надаватися через універсальні вікна поряд з поштовими сервісами.
Новий поштовий банк буде надавати всі основні банківські послуги: прийом депозитних внесків, випуск пластикових карт, видачу кредитів та ін. Середній розмір кредитів складе 100 тис руб. ($1460), середній розмір кредиту по банківській карті – 15 – 18 тис. рублів ($219 – $262). Банк буде співпрацювати з найбільшими платіжними системами: Visa, Mastercard, НСПК.
Пенсіонери зможуть вибрати, чи продовжувати їм отримувати пенсії готівкою в поштових відділеннях, або завести карту в Поштовому банку. Банкомати будуть не у всіх поштових відділеннях, але скрізь буде здійснюватися еквайринг: магазини, розташовані в поштових відділеннях, у тому числі в сільській місцевості, будуть приймати до оплати банківські карти.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас