ФГВФО потрібно ще 20 млрд грн на виплати вкладникам банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО потрібно ще 20 млрд грн на виплати вкладникам банків-банкрутів

Кредит&Депозит
565
Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) потрібно ще 20 млрд грн на забезпечення виплат вкладникам збанкрутілих банків.
Про це сьогодні, 7 вересня, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході засідання Ради з фінансової стабільності.
“У мене була зустріч з Фондом гарантування вкладів два тижні тому. Зараз Фонд звертається з тим, щоб уряд виділив 20 млрд гривень на виплату вкладникам банків, які були ліквідовані, банків, які збанкрутіли”, – сказав Арсеній Яценюк.
За словами глави уряду, потрібно запровадити прозору систему управління роботою ФГВФО і налагодити оперативне повернення людям їхніх вкладів із збанкрутілих банків.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр фінансів України Наталія Яресько та член управлінського комітету німецького державного банку KfW Роланд Зіллер 3 вересня, підписали угоду про надання Україні 200 млн євро кредиту під гарантії уряду Німеччини. Кредитні кошти підуть на підтримку ФГВФО. Кредит надається на 15 років і з процентною ставкою нижче 2,6% річних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас