Керівники Alibaba можуть взяти в кредит $2 млрд під забезпечення акціями компанії, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники Alibaba можуть взяти в кредит $2 млрд під забезпечення акціями компанії, - джерела

Фондовий ринок
295
Голова правління китайського інтернет-гіганта Alibaba Group holding Ltd. Джек Ма та його заступник Джозеф Цай мають намір отримати кредит у розмірі $2 млрд, надавши в якості забезпечення акції компанії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
За словами джерел, отримані кошти можуть бути використані для фінансування компанії Blue Pool Capital Ltd., створеної Джозефом Цаєм для управління капіталом керівників Alibaba. Кредит можуть надати банки Credit Suisse, Goldman Sachs і Morgan Stanley.
Ймовірно, про угоду буде оголошено вже в поточному місяці, після того, як 21 вересня мине термін обмеження на продаж акцій Alibaba співробітниками компанії.
“При публікації звітності за минулий квартал голови Alibaba публічно пообіцяли не продавати акції фірми після закінчення обмежувального терміну, тому отримання кредиту, забезпеченого цими паперами, є логічним способом диверсифікувати їх капітал”, – зазначив аналітик Wedbush Securities Джил Лурія.
Джек Ма зі статком у $29,5 млрд є найбагатшою людиною Китаю. Стан Джозефа Цая оцінюється в $4,4 млрд. Капіталізація Alibaba, акції якої торгуються на Нью-Йоркській біржі, оцінюється в $167 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас