Пошуковик Google знизить пріоритет мобільних сайтів з великими рекламними банерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пошуковик Google знизить пріоритет мобільних сайтів з великими рекламними банерами

Рекламний ринок
251
Корпорація Google виключить зі списку сайтів, оптимізованих для мобільних пристроїв, майданчики, на яких розміщується надмірно велика кількість реклами.
Google планує скоротити в пошуковій видачі кількість ресурсів для мобільних сайтів, адміністрація яких розміщує рекламні банери, що закривають всю сторінку. Такі банери нерідко пропонують встановити мобільний додаток.
На початку цього року компанія ввела зміни в свій пошуковий алгоритм, який виділяє інтернет-майданчики, оптимізовані для малих екранів. Пріоритет сайтів, які не відповідали певним параметрам, став знижуватися. Швидкі зміни будуть знижувати також пріоритет веб-ресурсів, які використовують занадто багато реклами.
«Буває так, що користувач натискає на посилання в пошуковій видачі на мобільному пристрої і бачить рекламу додатки, яка перекриває істотну частину контенту. Наші дослідження показали, що це приносить мало задоволення і може викликати гнів, так як користувачі не можуть отримати доступ до контенту », – цитує ZDNet співробітника підрозділу Google Search Даніеля Батгейт (Daniel Bathgate).
Нововведення набудуть чинності 1 листопада цього року, і в адміністраторів сайтів є час на те, щоб змінити свій дизайн, і, можливо, рекламну політику.
Про те, що Google, ймовірно, буде боротися з надмірною рекламою на мобільних версіях сайтів, стало відомо ще в липні. Однак офіційна заява від корпорації надійшла тільки недавно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас