"Газпром" і Wintershall домовилися про обмін активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і Wintershall домовилися про обмін активами

Фондовий ринок
351
“Газпром” і німецька Wintershall підписали угоду про закриття операції з обміну активами.
Про це йдеться в повідомленні “Газпрому”.
У результаті “Газпром” отримає 100% в компаніях зі зберігання газу в Європі: Wingas, Wieh, Wiee, 50% в компанії Winz, провідною розвідку і видобуток вуглеводнів в Північному морі.
Wintershall у свою чергу отримає 25,01% в проекті з освоєння ділянок 4А і 5А ачимовських відкладень на Уренгойському родовищі.
“Цього року ми відзначатимемо 25-річчя нашої успішної співпраці з Wintershall. Сьогоднішнє підписання стане ще одним яскравим прикладом його розвитку, відкриє перед нашими компаніями нові горизонти для реалізації великомасштабних проектів”, – сказав глава “Газпрому” Олексій Міллер.
“Ми продовжуємо реалізацію своєї стратегії в нафтогазовій галузі, зосереджуючи увагу на прибутковому зростанні в наших пріоритетних регіонах, багатих нафтою і газом. І ми раді подальшому розширенню спільного видобутку природного газу і конденсату з нашим партнером, компаній” Газпром “, в Західному Сибіру”, – наводяться в повідомленні слова голови правління BASF SE Курта Бока.
Нагадаємо, в грудні 2013 року “Газпром” і Wintershall підписали основне угоду про обмін активами. Wintershall – дочірнє підприємство концерну BASF. Компанія більше 75 років займається пошуком і видобутком нафти і газу. Концерн здійснює свою діяльність в Європі, Північній Африці, Південній Америці, а також у Росії та Прикаспійському регіоні.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас