У Дельта Банку залишився один покупець, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дельта Банку залишився один покупець, - джерело

Кредит&Депозит
4957
На покупку неплатоспроможного Дельта Банку шляхом створення перехідного банку залишився всього один претендент – Державна іпотечна установа (ДІУ).
Про це на умовах анонімності повідомив обізнаний співрозмовник FinClub.
ДІУ виявилося єдиним учасником інвестиційного конкурсу, який подав у Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) свою фінансову пропозицію. У той же час інші потенційні інвестори після due diligence Дельти відмовилися від неї.
Як наголошується, на початку червня ФГВФО повідомив про отримання восьми заявок від потенційних інвесторів, зокрема, створення перехідного банку зацікавило ДІУ, великих вкладників, “Фокстрот”, а покупка пасивів/активів була цікава Ощадбанку та ПриватБанку.
Пропозиція ДІУ передбачає створення перехідного банку, який отримає частину активів і пасивів Дельти.
“Залишився тільки один інвестор – ДІУ. Всі інші не подавали заявки. Тепер потрібно чекати рішення Нацбанку, який повинен дати або не дати йому дозвіл на покупку. А також рішення Кабміну: він повинен вирішити, чи будуть виділяти гроші ДІУ для формування капіталу банку. Це питання не одного мільярда, і зрозуміло, що у ДІУ цих грошей немає “, – сказало джерело FinClub. Ідентичну інформацію повідомили і в ініціативній групі вкладників Дельта Банку.
При цьому в прес-службах ФГВФО і ДІУ не змогли прокоментувати питання створення і покупки перехідного банку. НБУ і Мінфін також поки не повідомили, чи планують вони видати дозвіл ДІУ на покупку перехідного банку. Інше джерело FinClub, знайоме з переговорами, сказав, що Нацбанк уже відмовив ДІУ в покупці перехідного банку.
Пропозиція ДІУ надихне не всіх клієнтів Дельти: держустанова не хоче брати на себе зобов’язання перед великими вкладниками, чиї депозити перевищують 200 тис. грн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас