МТС виведе з свого правління голову української "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС виведе з свого правління голову української "дочки"

Фондовий ринок
2091
ПАТ “Мобільні Телесистеми” (МТС) може вивести з правління главу своєї 100% -ної “дочки” “МТС Україна”.
Рада директорів МТС 9 вересня розгляне питання про припинення повноважень одного з членів правління, говориться в повідомленні компанії.
Йдеться про гендиректора “МТС Україна” Івана Золочівського, повідомило “Інтерфаксу” джерело, знайоме з ситуацією.
Представник МТС Дмитро Солодовников підтвердив, що рада директорів “розгляне питання про повернення до колишньої системи управління, при якій генеральний директор” МТС Україна “не входив до складу правління”. “Вважаємо її більш ефективною”, – зазначив Д.Солодовніков.
Він не став коментувати питання, чи залишиться І.Золочевський на чолі української компанії.
І.Золочевський очолив “МТС Україна” восени 2011 року і тоді ж увійшов до правління головної компанії. До цього він керував Північно-Західним макрорегіоном МТС.
У лютому цього року МТС перевела свій український актив в опосередковане володіння. В даний час 100% “МТС Україна” належить нідерландській Preludium BV, якою володіє люксембурзька Allegretto Holding, що належить МТС. Представник МТС тоді пояснював, що структура власників була змінена “для розширення можливості залучення інвестицій в” МТС Україна “. У червні президент МТС Андрій Дубовсков заявив, що компанія не планує продавати” МТС Україна “і не шукає партнерів в цей бізнес.
Нещодавно МТС підвищила річний прогноз по CAPEX через Україну – дочірній оператор інвестує 7 млрд рублів на запуск мереж 3G. У лютому три провідні оператора країни – “Київстар”, що належить Vimpelcom GSM, “МТС Україна” і “Астеліт” (“дочка” Turkcell) – купили 3G-ліцензії на аукціонах. У II кварталі “МТС Україна” витратила 0,9 млрд рублів на рефармінг 3G-частот, а кварталом раніше заплатила 7 млрд рублів за саму ліцензію.
На частку “МТС Україна” в II кварталі довелося 5,7% сукупної виручки і 5,4% консолідованої OIBDA МТС (в перерахунку на рублі). Роком раніше український бізнес займав 7,8% у виручці і 8,8% – в OIBDA.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас