Ernst&Young бачить хороші перспективи ринку злиттів і поглинань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ernst&Young бачить хороші перспективи ринку злиттів і поглинань

Фондовий ринок
429
Поточний рік може стати рекордним за обсягами злиттів і поглинань (M&A) на глобальному ринку завдяки відновленню і прискоренню зростання активності в цій сфері в першій половині 2015 року, свідчать результати аналізу, проведеного експертами компанії Ernst&Young (E&Y).
«Сукупний обсяг угод M&A в першій половині 2015 року склав $2,27 трлн – це другий за величиною показник за всю історію спостережень, що поступається лише досягнутому в 2007 році рекорду в $2,59 трлн», – йдеться в огляді E&Y.
Рекордна кількість мегаугод (обсягом понад $10 млрд – E&Y) дозволила збільшити сукупний обсяг угод на глобальному ринку в січні-червні на 37%. Всього за цей період було здійснено 31 угоду M&A обсягом понад $10 млрд, що дозволило побити попередній рекорд в 27 угод, зафіксований у першому півріччі 2006 року.
Червневий показник світових угод M&A був рекордним, і при збереженні такої траєкторії річний показник може перевершити максимум, встановлений на глобальному ринку злиттів і поглинань в 2007 році, відзначають в E&Y.
«Угоди M&A міцно влаштувалися в корпоративному порядку денному як одна зі стратегій росту. Після п’ятирічної стагнації очевидною є поява двох факторів росту. Проривні сили стимулюють укладання угод на всіх рівнях. Їх дія зумовлена галузевою конвергенцією, створенням нових технологій і змінами споживчих уподобань. Крім цього, укладанню міжнародних угод M&A сприяє відмінність економічних умов», – відзначає віце-президент глобальної організації EY і керівник міжнародної практики консультаційних послуг з операцій Піп МакКрості.
Друга половина 2015 року має стати не менш сильною, ніж перша, оскільки зацікавленість компаній в укладанні угод перебуває на максимальному за п’ять років рівні, свідчать результати аналізу.
Більше 50% керівників компаній різних країн, що брали участь в останньому глобальному дослідженні «Барометр впевненості компаній», повідомили, що планують укладання угод M&A в протягом наступних 12 місяців.
«Компанії йдуть на угоди не заради їх укладення. Ми бачимо кількісне зростання великих угод, а також угод на підготовчому етапі, що говорить про ретельне вивчення компаніями стратегічних альтернатив до прийняття остаточного рішення. Керівники компаній демонструють зростаючу впевненість в (сприятливих) перспективах глобальної економіки, яка, в поєднанні з твердою впевненістю в корпоративних доходах і привабливими процентними ставками, створює вигідні умови для укладання компаніями сміливих угод злиття і поглинання», – говорить П.МакКрості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас