Foxconn планує вкласти $1 млрд в стартапи в Індії в найближчі 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Foxconn планує вкласти $1 млрд в стартапи в Індії в найближчі 2 роки

Фондовий ринок
168
Тайванська Foxconn Technology Group, найбільший світовий виробник електроніки на замовлення, має намір інвестувати $1 млрд в індійські стартапи протягом наступних двох років, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з планами компанії.
Foxconn провела зустрічі майже з 40 бізнесменами, включаючи представників електронної комерції та виробників електроенергії з поновлюваних джерел, оскільки вона має намір вийти за межі свого основного бізнесу в рамках нової довгострокової стратегії.
Інвестиції в стартапи з боку Foxconn можуть включати як грошові кошти, так і технології, обладнання і т.і.
“Foxconn планує створити інвестиційний фонд та інкубатор для інвестицій, участі та співпраці з технологічними стартапами в Індії”, – наголошується в повідомленні компанії. При цьому вона не коментує свої цілі або обсяги вкладень.
Як повідомляла раніше Wall Street Journal, крім інвестицій у стартапи Foxconn має намір витратити $5 млрд протягом п’яти років на будівництво виробничих потужностей і науково-дослідних центрів в індійському штаті Махараштра.
Foxconn планує відкрити 12 заводів і створити близько 1 млн робочих місць в Індії до 2020 року. На нових підприємствах будуть, зокрема, випускатися смартфони для таких клієнтів, як Xiaomi Corp. і OnePlus.
Найбільшим клієнтом групи Foxconn, в яку входить друга за капіталізації компанія Тайваню Hon Hai Precision Industry Co., є американська Apple Inc. – Для неї тайванці збирають смартфони iPhone і планшети iPad. Також Foxconn виробляє планшети для Amazon.com, смартфони для BlackBerry, ігрові консолі для Microsoft і Sony, ноутбуки та комп’ютери для Dell і Hewlett-Packard.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас