Приїхали: У Кабміні підрахували вартість активів "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приїхали: У Кабміні підрахували вартість активів "Укрзалізниці"

Фондовий ринок
647
Вартість майна та майнових прав Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниці”), оцінку яких проводили з метою формування на базі відомства статутного капіталу публічного акціонерного товариства “Українська залізниця”, становить близько 245 млрд гривень без урахування активів держкомпанії в Криму та зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.
Про це на засіданні уряду 2 вересня повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
“За результатами незалежної оцінки, яку провела компанія Deloitte, оцінка” Укрзалізниці “на сьогодні становить приблизно 245 млрд гривень. Це оцінка за ринковою вартістю. Якщо взяти по відновній вартості – це приблизно 1,2 трильйона гривень”, – сказав Пивоварський.
Він також додав, що оцінку активів “Укрзалізниці” підтвердив Фонд державного майна як ключовий орган, що здійснює процеси приватизації в Україні.
“На кінець 2014 року оцінка” Укрзалізниці “була 245 млрд гривень, і це не враховуючи окупований Крим, який за балансовою вартістю був узятий, і не враховуючи майно в зоні АТО, це майно також ішло за балансовою вартістю. Коли будуть визволені Крим і зона АТО, ми дооцінимо “Укрзалізницю” і отримаємо ще більш високу вартість “, – зазначив міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас