Business Insider: Інвестори скидають акції, як перед кризою у 2007 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Business Insider: Інвестори скидають акції, як перед кризою у 2007 році

Фондовий ринок
1250
Після падіння китайського ринку акцій у понеділок (що вже встигли охрестити Чорним понеділком), за ним послідували і європейський та американський ринки, які опустились “нижче плінтуса”.
Волатильність вибухнула з нечуваною силою, а індекс VVIX (який вимірює волатильність індексу VIX) побив усі рівнів, чого не було з часів фінансової кризи 2008 року.
Цей шквал невизначеності і падаючих фондових ринків по всьому світу зробили останній тиждень просто кошмарним – так оцінили ситуацію в Bank of America Merrill Lynch.
Насправді, щоденний відтік з фондів прямих інвестицій у вівторок досяг найвищого рівня з 2007 року. Інвестори забрали $ 19 млрд (12.32 мільярда £), це надзвичайно великий показник.
Ось як це виглядає:
Business Insider: Інвестори скидають акції, як перед кризою у 2007 році
Але підсумок за тиждень в цілому ще гірший – $ 29,5 мільярда (£19.13 мільярда) виведених коштів за тиждень, і це найгірший показник з 2002 року, відколи Bank of America Merrill Lynch (BAML – ред.) веде свою статистику.
Нижче можна побачити, як усі акціонери “ринулися на вихід”, що втім не торкнулося японських акцій.
Business Insider: Інвестори скидають акції, як перед кризою у 2007 році
Все це показує, наскільки запанікували інвестори після “Чорного понеділка”. За даними BAML, найбільший відтік був із ринків, що розвиваються та по акціях із високим прибутком. Останнього разу щось схоже відбувалося у 2003 році, коли Бен Бернанке, голова Федеральної резервної системи, заговорив про послаблення програми кількісного пом’якшення США.
Все це означає, що “бичачий і ведмежий індекс” банку перейшов до найсильнішого ведмежого тренду з січня 2012 року.
Згідно з даними Credit Suisse, серпень – перший місяць, починаючи з четвертого кварталу 2008 року (коли фінансова криза була в самому розпалі), в якому і ринок облігацій, і ринок акцій пережили падіння одночасно:
Business Insider: Інвестори скидають акції, як перед кризою у 2007 році
Mike Bird, Business Insider
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас