НБУ почав публікувати дані про склад банківських груп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ почав публікувати дані про склад банківських груп

Фондовий ринок
948
Національний банк України (НБУ) почав публікувати інформацію про склад банківських груп.
Таким чином, регулятор виконує вимоги Закону України від 16 липня 2015 № 629 – VIII. Інформацію про це опублікувала прес-служба Нацбанку.
У повідомленні говориться, що згідно із зазначеним вище закону, до складу банківських груп, крім банків і фінансових компаній, включаються компанії, у яких немає статусу фінансових, але для яких фінансові послуги є переважним видом діяльності. Компанія вважається тією, для якої надання фінансових послуг є переважним видом діяльності, якщо частка доходу від реалізації фінансових послуг за результатами попереднього звітного року становить 50% і більше загального обсягу чистого доходу (виручки) від реалізації продукції.
Інформація про склад банківських груп публікується на сайті регулятора.
Крім того, НБУ має право встановлювати вимоги до банківських груп на консолідованій і субконсолідованій основі відносно ефективної системи корпоративного управління, управління ризиками, достатності регулятивного капіталу, економічних нормативів та інше.
Також можуть бути встановлені ліміти та обмеження щодо певних видів діяльності, у тому числі діяльності на території інших держав
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас