Кількість нових іпотечних договорів в Києві скоротилася на третину, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість нових іпотечних договорів в Києві скоротилася на третину, - експерт

Кредит&Депозит
373
З початку року кількість виданих іпотечних кредитів на придбання нерухомості в Києві склало 1 911 договору іпотеки.
Цей показник на 34,4% менше торішнього. Це найнижчий показник за останні 3 роки.
Про це розповів керівник відділу продажів ЖК “Парк Стоун” Дмитро Шостя, посилаючись на дані Мін’юсту.
Він також зазначив, що в загальній структурі транзакцій по відчуженню прав власності на нерухоме майно в столиці іпотечні кредити становлять 15%. “Це кілька руйнує міф про те, що банки взагалі не видають іпотечні кредити, однак природно, цього недостатньо, щоб активно стимулювати будівельну галузь”, – зазначив експерт.
За його словами, загальна кількість виданих іпотечних кредитів на придбання нерухомості в Київській області також знизилося, склавши 187 договору іпотеки, що на 23,7% менше аналогічного періоду 2014 року. У столичному регіоні іпотека складає всього 2% транзакцій з відчуження нерухомості.
“Офіційних даних по всій Україні Мін’юст ще не дав. Проте вже є інформація про кількість транзакцій в столичному регіоні. Так, в Міністерстві юстиції підрахували, що загальна кількість угод з відчуження житлового майна в місті Києві за 6 місяців 2014 р склало 19061 транзакцію, що на 2,7% менше аналогічного періоду 2014 р. При цьому дані по Київській області носять діаметрально протилежний характер. Збільшення кількість угод там склало більше 21%, в порівнянні з 2014 р. Загальне число транзакцій за 6 місяців 2015 року в Київській області склало 10176 договору з відчуження прав власності на нерухоме майно “, – зазначив Д. Шостя.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас