Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті

Казна та Політика
1251
Рейтингове агентство Fitch очікувано знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті з “СС” до “С” після досягнення угоди з кредиторами про часткове списання заборгованості.
Про це йдеться в релізі агентства.
Всі інші рейтинги підтверджені на колишніх рівнях, крім старшого незабезпеченого рейтингу в іноземній валюті, випущеного для внутрішнього ринку, який підвищений до “CCC” з “CC”.
Зокрема, довгостроковий рейтинг у національній валюті підтверджений на рівні “CCC”, короткостроковий рейтинг в іноземній валюті – на рівні “C”.
Кредитний ліміт країни затверджений на рівні “CCC”.
Рішення про зниження довгострокового рейтингу агентство прийняло після того, як Україна домовилася з кредиторами про списання 20% основного боргу країни. Fitch вважає, що списання призведе до матеріальних втрат для власників цінних паперів.
Згідно зі шкалою рейтинг Міжнародного агентства Fitch, рівень С означає “неминучість дефолту”.
Відзначається, що після завершення процедури списання заборгованості, довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті буде знижений до рівня “RD”. Цей рівень рейтингу означає, що емітент не провів своєчасні платежі, частковий дефолт.
При цьому, рейтинг України буде піднято по замовчуванню відразу після того, як Fitch визначить, що списання боргу пройшло успішно, зазвичай вимірюється показником не менше 90%. Новий рейтинг буде відповідати очікуваної кредитоспроможності і структурі заборгованості.
Як повідомлялося раніше, агентство Fitch зазначило, що буде класифікувати реструктуризацію як обмін проблемних зобов’язань, у зв’язку з чим планує знизити довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті до рівня «C» у разі оголошення про укладення угоди з кредиторами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас