Азіатські ринки відновлюються, але навряд чи це надовго, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки відновлюються, але навряд чи це надовго, - думка

Фондовий ринок
391
Шанхайська фондова біржа відкрилася зростанням в четвер. Індекс Shanghai Composite зростає більш ніж на 5,9% після втрати 23% за останні п’ять торгових днів. Азійські валюти, які помітно подешевшали в останні дні, теж відновлюють позиції.
“Зміцнення азійських індексів почалося після вчорашніх коментарів голови ФРБ Нью-Йорка Вільяма Дадлі про те, що Федрезерв США на вересневому засіданні навряд чи підвищить процентну ставку. Ця тема – улюблений інвесторами спекулятивний привід розігнати котирування в будь-якому напрямку, що зараз і видно по фондових ринках. Учасники торгів вже підрахували, що розпродаж на американських майданчиках винесла з ринку близько $ 2 трлн.” – коментує Анна Бодрова, старший аналітик Альпарі.
Вочевидь, тепер, коли ринок отримав позитивний імпульс, інвестори почнуть переглядати свої попередні реакції як на поточну статистику, так і на перспективу. Емоції інвесторів опинилися надмірними, це помітно за обсягами торгів. Прийшов час стабілізації, вважає Бодрова.
“При всьому при цьому навряд чи варто чекати тривалого зростання на світових майданчиках. Попереду вересень, дуже складний місяць для індексів і акцій. Федеральна резервна система проведе 16-17 вересня чергове засідання, підсумки якого визначать середньостроковий тренд на ринках капіталу”, – додала експерт.
Нагадаємо, 25 серпня китайський фондовий індекс втратив 7%, 24-го – ще 8%. З середини місяця він просів більш ніж на 20%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас