Одержувачам субсидій дадуть більше грошей на енергоефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одержувачам субсидій дадуть більше грошей на енергоефективність

Кредит&Депозит
717
Уряд прийняв постанову № 614 від 12 серпня, яке дає можливість одержувачам субсидій долучитися до програм з енергоефективності та отримати відшкодування від держави у розмірі 70%.
Про це повідомили в прес-службі Кабміну.
Зокрема, документом передбачено підвищення граничної суми відшкодування позичальникам частини суми кредитів до 12/14 тис. грн. Сьогодні ця сума становить відповідно 5/10 тис. грн.
Тобто, та людина, якій призначено субсидію, може звернутися в «Ощадбанк» або «Укргазбанк» і отримати 70% компенсації від держави на придбання котла, або матеріалів для утеплення власної квартири або будинку.
Згідно з повідомленням, сьогодні вже 17 областей і міст підписали програми і відшкодовують процентну ставку для тих громадян, які взяли в банку кредит на придбання котла або на модернізацію власного житла, отримали відшкодування від держави і додатково отримують з місцевих бюджетів компенсацію процентних ставок за кредитами.
«Скоро почнеться опалювальний сезон і люди повинні заздалегідь розпочати підготовку до нього щоб взимку було тепло в будинках і, найголовніше, за це тепло платити менше», – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук і додав, що з моменту реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано 21052 кредитів на загальну суму 357 млн грн.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас