ФДМ зупинив торги 5-відсоткового пакета акцій Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ зупинив торги 5-відсоткового пакета акцій Одеського припортового заводу

Фондовий ринок
237
Фонд державного майна України (ФДМУ) зупинив торги 5-відсоткового пакета акцій одного з найбільших в країні виробника хімічної продукції – Одеського припортового заводу на фондовій біржі «Перспектива».
Про це повідомляється в офіційному виданні Фонду «Відомості приватизації».
Торги зупинені наказом Фонду держмайна від 21 серпня 2015 №1221 «Про припинення аукціону на Фондовій біржі «Перспектива» з продажу пакета акцій ПАТ« Одеський припортовий завод »для виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 №612.
Нагадаємо, Фонд державного майна відповідно до графіка приватизації 26 серпня планував виставити на продаж на біржі «Перспектива» 5% акцій Одеського припортового заводу початковою вартістю 450 млн грн.
На засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив скасувати продаж 5-відсоткового пакета акцій Одеського припортового заводу на біржі «Перспектива». На думку глави уряду, існуючі правила продажу держпідприємства, а також очевидна нерозвиненість фондового ринку можуть призвести до того, що учасниками конкурсу знову стануть олігархи, які «зіб’ють всю програму приватизації».
У свою чергу глава ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що головним завданням у справі роздержавлення ОПЗ (Одеського припортового заводу – УНІАН) є проведення цієї процедури максимально прозоро, законно і вигідно для держави.
Також глава Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв повідомив, що на даному етапі використання бірж для приватизації не є ефективним спосіб знаходження акціонерів-інвесторів. Щодо прозорості роботи «Перспективи» Хромаєв сказав, що біржа має дуже складну і дуже неясну структуру власності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас