Електронне адміністрування ПДВ може призвести до колапсу економіки, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронне адміністрування ПДВ може призвести до колапсу економіки, - юрист

Казна та Політика
6666
Юрист Олена Жукова вважає, що деякі елементи системи електронного адміністрування податку на додаткову вартість можуть призвести до колапсу економіки.
ПДВ – хороший податок, прогресивний, який добре працює. Але, на жаль, у нас є моменти, коли його використовують для перерозподілу бюджету на свою користь… У системі електронного адміністрування є такий момент, за яким згоди не змогли дійти багато експертів. Це депонування. Що це означає? – це означає, що є формула, за якою, якщо підприємство робить відвантаження, то воно повинно попередньо внести на рахунок суму податкового зобов’язання з ПДВ (так зване депонування), щоб гарантувати, що ця сума точно піде в бюджет… Це, швидше за все, має знищити більшість “податкових ям”, але… це гальмує економіку… З 1 липня система електронного адміністрування ПДВ перейшла від роботи в тестовому режимі до повноцінного, і, загалом-то, ми чекаємо колапсу економіки – частина експертів, до яких я теж належу”, – сказала Жукова.
Експерт додала, що у підприємств через кризу і так небагато грошей в обороті, а депонування призведе до відволікання оборотних коштів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас