Половина українців категорично проти приватизації (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина українців категорично проти приватизації (опитування)

Казна та Політика
993
Українці в цілому виступають проти приватизації державних підприємств, свідчать дані липневого опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.
Відповідаючи на питання про долю 4 тисяч підприємств,що залишилися в держвласності, 49% респондентів відповіли, що вони повинні залишатися державними компаніями, ще 30% згодні продати тільки частину з них, але більшість залишити в держвласності, 12% згодні продати більшість залишків держвласності, а 1 % готові продати все держмайно.
Директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць упевнений, що чергова і, швидше за все, заключна частина приватизації 2015-2016 рр. повинна проходити з істотними корективами в законі про приватизацію. “Інакше ця її хвиля призведе до посилення монопольного контролю над власністю (читай – олігархату), а також до того, що отримані в дохід бюджету фінансові ресурси знову будуть використані на проїдання, а не для інвестування”, – вважає Геєць.
Опитування було проведено у всіх регіонах України (за винятком Криму, Донецької та Луганської областей) з 10 по 30 липня 2015 року з випадковою вибіркою в 1200 постійних жителів України віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,8%, а коефіцієнт охоплення склав 62,8%.
Опитування було проведено Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас