Яценюк розповів, скільки коштів вдалося зібрати у "фінансову подушку" України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, скільки коштів вдалося зібрати у "фінансову подушку" України

Казна та Політика
1950
Уряд України завдяки проведеним реформам, а також співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн накопичило достатню фінансову подушку для протидії зовнішнім викликам, сказав в ході розширеного засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
Він повідомив, що на поточний момент на єдиному казначейському рахунку накопичено близько 30 млрд грн, на валютних рахунках уряду – 35 млрд грн, а золотовалютні резерви Національного банку становлять близько 12 млрд дол.
«Звичайно, ситуація на світових ринках не може не викликати стурбованості. Це і Китай, і Казахстан, і Росія. І тому Україна повинна бути готова до всіх викликів, які зараз існують у фінансовій системі, – сказав Яценюк. – Але ми з початку року провели необхідну роботу, системно і ретельно робили все необхідне для накопичення фінансового ресурсу. Станом на сьогоднішній день, на єдиному казначейському рахунку у нас 30 млрд грн. Крім того, на валютних рахунках уряду – 35 млрд грн. Золотовалютні резерви НБУ складають 12 млрд дол.».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас