Прокуратура вимагає від "Київенерго" Ахметова повернути "Нафтогазу" 3 млрд боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вимагає від "Київенерго" Ахметова повернути "Нафтогазу" 3 млрд боргів

Кредит&Депозит
406
Прокуратура Києва вимагає в суді від «Київенерго», підконтрольного бізнесменові Рінату Ахметову, погасити 3,09 млрд грн боргів перед держкомпанією «Нафтогаз України».
Згідно з реєстром судових рішень, позов до «Київенерго» був поданий заступником прокурора м.Києва в інтересах Міністерства енергетики та вугільної промисловості і НАК «Нафтогаз України».
Згідно з матеріалами справи, позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням «Київенерго» зобов’язань за договором купівлі-продажу природного газу від 12 січня 2015 року, в результаті чого у столичній енергогенеруючій компанії утворилася заборгованість перед «Нафтогазом» у розмірі 3,09 млрд грн.
Госпсуд Києва призначив розгляд справи на 4 вересня 2015 р.
Нагадаємо, «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.
Генерацію електричної енергії «Київенерго» здійснює на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 (встановлена електрична потужність – 700 МВт, теплова – 1874 Гкал / год) і ТЕЦ-6 (встановлена електрична потужність – 500 МВт, теплова – 1740 Гкал / год). Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю понад 11,7 тис. км.
Виробництво теплової енергії «Київенерго» здійснює на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на трьох станціях теплопостачання та 183 котелень. Загальна встановлена потужність теплових джерел – 8 725 Гкал/год. Транспортування теплової енергії забезпечується тепломережами загальною протяжністю близько 2,3 тис. км (у двотрубному вимірі).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас